Profi Kisokos

Hogyan lehet bővíteni a napelem rendszert? Később is bővíthetem a napelem rendszert?


A háztartások elektromos áram fogyasztása évről évre növekszik. Azoknak nyújt segítséget az alábbi Profi Greentech Kisokos, akik szeretnék bővíteni a már meglévő napelem rendszerüket. Paradox módon gyakran előfordul, hogy annak nő leggyorsabban a villamosenergia fogyasztása, aki környezettudatosabbá vált, hiszen az ilyen háztartásokban egyre több greentechnológiás berendezés jelenik meg: elektromos autó, villanyroller, akkumulátoros fűnyíró, elektromos kerékpár, elektromos fűtés stb. Így ha valaki már évekkel ezelőtt csökkentette az ökológiai lábnyomát és beszerezte a napelem rendszerét, mára már eljuthatott oda, hogy a villanyszámlája nem nullázódik ki, így szükségessé válik a bővítés.Vajon lehetséges ez?
 

TERMÉSZETESEN LEHET BŐVÍTENI A NAPELEM RENDSZERT. DE AZÉRT ADUNK NÉHÁNY TIPPET, HOGY MIRE FIGYELJ, HOGY ELŐRE TUDJ TERVEZNI EGY KÉSŐBBI RENDSZERBŐVÍTÉST
ÍME NÉHÁNY SZEMPONT A RENDSZERED BŐVÍTÉSÉHEZ:
 
  • Legyen hely a bővítésnek! A napelem paneleket nyílvánvalóan nem pakolhatjuk egymás tetejére. De természetesen ennél többről van szó. Fontos, hogy hol van az a tetőfelület, ahova a további paneleket szeretnénk helyezni (pl. ugyanazon a tetőfelületen, ugyanabban a síkban, vagy esetleg egy különálló épületen garázs tetején, más tájoláson, más dőlésszögön stb.).  Ezek az eltérő esetek mind más technikai megoldást igényelnek, amihez a napelem rendszer tervezők tudnak segítséget nyújtani.
  • A felszerelt inverter, ami kezeli a paneleket, legyen elegendő teljesítményű a további napelemek integrálásához. A rendszer összegének jelentős teszi ki az inverter, ezért már az eredeti rendszer megrendelésénél légy körültekintő, és válassz nagyobb teljesítményű invertert, hogy a bővítés során már ne kelljen cserélni. Az áramszolgáltatók ugyanis az invertert engedélyezik, így ha túl kicsi a teljesítménye akkor le kell cserélni, emiatt előről kezdődik a 2 hónapos engedélyeztetési procedúra, nem beszélve az ezzel járó extra költségekről. Bizonyos esetekben persze elég egy másik kis invertert felszerelni, de mivel a nagyobb teljesítményű inverternek arányosan nem sokkal több az ára, mint a kicsinek, ezért érdemes már előre beszerezni azt.

    Mivel sokféle invertert forgalmazunk, mindenképp kérd ki szakértő kollégáink véleményét! Lehetőleg már az ingyenes helyszíni felmérés során, hiszen az tudás aranyat ér, és ha még ingyen is van...

     
  • Felső korlátként jelentkezhet, hogy hány fázison kapja a háztartás az áramot. 2021 június elseje után 2.5kW-ig közelező elfogadnia a szolgáltatónak a hálozathoz való csatlakozást. E fölött csak 3 fázisra való áttérés után megengedett a csatlakozás.

Az otthoni napelem rendszert úgy érdemes méretezni, hogy az fedezze a jelenlegi, és közeljövőbeli tervezett fogyasztásodat, semmiképp se legyen kevesebb, de jelentősen több se. Mielőtt a fejedhez kapva azt mondanád, hogy te ezt úgysem tudod kiszámolni, az oldalunkon található kalkulátor ezt megteszi helyetted. Néhány egyszerű adat megadásával, és 50 perc elteltével már van is egy ajánlatod. Az árajánlat menüpontra kattintva már kezdheted is!

 

Ha kíváncsi vagy rá, hogy a te házadra mennyibe kerülne egy ilyen napelemes rendszer, kérj tőlünk ajánlatot 2 perc alatt 5 egyszerű lépésben! 
Kollégáink 1 órán belül elküldik számodra a kalkulációt!

PROFI ÁRAJÁNLAT KÉRÉS

Tekintsd meg mintacsomagjainkat:

Szeretnéd tudni, hogyan lesz napelem rendszered?

 

És hogy miért érdemes minket választani?

 Profik vagyunk! Teljes körű ügyintézést biztosítunk
 Csúcsminőségű Hyundai napelemekkel dolgozunk
 Okos és Hagyományos napelem rendszert is rendelhetsz nálunk
 Kiváló ár-érték arány, 10%-os tavaszi akciós árak
 Extra gyors beszerelést biztosítunk helyi csapatainkkal