Profi Kisokos

Minden amit a napelem rendszerről tudnod kell


A napelem telepítés nagy kérdései - most megválaszoljuk! Készülj fel PROFIN napelemed telepítése előtt! Mi minden lépésnél segítségedre leszünk.

Cégünk országosan szervez kulcsrakész napelem rendszer telepítéseket! A már megszokott minőséget garantáljuk gyors, gördülékeny ügyintézéssel, a beszerelést megbízható helyi csapattal biztosítva. Sőt! Gyorsan reagálunk bármilyen garanciális igény esetén is.

Szolgáltatásunk országosan elérhető, gyors online ajánlatkérő alkalmazásunknak köszönhetően rengeteg ajálatkérés érkezett hozzánk az ország különböző pontjairól.

Helyi beépítési csapattal dolgozunk az ország több pontján is: Budapest, Békéscsaba, Érd, Gyula, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Mohács, Orosháza, Pécs, Siófok, Szeged, Szigetvár.

 

Helyi csapatunk az ország bármely pontján rendelkezésedre áll.

Cégünk országosan szervez kulcsrakész napelem rendszer telepítéseket! A már megszokott minőséget garantáljuk gyors, gördülékeny ügyintézéssel, a beszerelést megbízható helyi csapattal biztosítva. Sőt! Gyorsan reagálunk bármilyen garanciális igény esetén is.

HA MINKET VÁLASZTASZ:

 PROFI szakemberekre bízod a telepítést sok száz megvalósított rendszer tapasztalatával

 Akár extra gyors betelepítést is választhatsz

 Mindvégig tartjuk veled a kapcsolatot, minden lépésről tájékoztatunk

 Kínálatunkban a LEGÚJABB technológiákból válogathatsz

 ÓRIÁSI raktárkészletünkből KIVÁLÓ ÁRAKAT és ÁRVÉDELMET kaphatsz

 Megszerezheted a LEGSZEBB MEGJELENÉST, a “Full Black” rendszert

PROFI ÁRAJÁNLAT KÉRÉS

 

A napelem rendszer telepítés költségei

Milyen tényezők és mennyiben befolyásolják a napelemes rendszer telepítés költségeit?  - Egy napelem rendszer ára több tényezőtől is függ, melyek a telepítés költségével nincsenek összefüggésben, ezek a tényezők a felhasznált elemek, az inverter, a napelem panelek és a tartószerkezet ára.

A végső árat ezeken felül a felszerelés határozza meg, ez a munka összetettségétől függ.

Felhasznált elemek tekintetében a hosszú megtérülést szem előtt tartva érdemes a jobb minőségű termékeket választani az olcsóbbakkal szemben. Végső, pontos árat minden esetben egyedi ajánlatkérés után lehet meghatározni. 

 

Hogyan számít a ház tájolása és a tető dőlésszöge a napelemrendszer ideális megtervezésénél?

  • A déli fekvés a legtökéletesebb, hiszen ilyenkor napkeltétől napnyugtáig éri napsugárzás a paneleket, ráadásul ez a leghosszabb ideig a legnagyobb szögből érkezik. 
  • Természetesen a délkeleti, és a délnyugati tájolás is nagyon jó hatásfokkal működik. Itt körülbelül 10%-kal termel kevesebbet mint a déli.
  • A keleti vagy nyugati tájolás is teljes mértékben megfelelő egy napelem rendszer telepítéséhez, itt körülbelül 20% veszteséggel számolhatunk egy déli tájoláshoz képest.
  • Az északi tájolású tető viszont legalább 30%-hatásfok romlással működik, így befektetésünk akár háromszor annyi időbe is telhet, hogy megtérüljön, így ezt nem javasoljuk. Viszont kivitelezhető ez a forma is, ha nincs más lehetőség, és szeretnénk ökológiai lábnyomunkat csökkenteni.

 

Természetesen, tetőnk egynél több oldalára is tehetünk paneleket, ami jelentősen növelheti a hatékonyságot. Példaként, egy kelet-nyugat felé néző tetőnél érdemes mindkét oldalra paneleket tenni, hogy egész nap érje azokat a napsugárzás.

Ha egy középértékkel számolunk, azaz nem az ideális déli fekvésű tetőt vesszük figyelembe, hanem például egy DNy-i vagy DK-it akkor is 9-13 év alatt megtérül a befektetett összeg. Ideális fekvés esetén ez még rövidebb idő is lehet!

 


A tető dőlésszöge is jelentős befolyásoló tényező a hatékonyságot illetően. Na de miért?

Magyarországon a leginkább megfelelő dőlésszög a 35 fok. Ez a bolygón való elhelyezkedésünknek köszönhető. Aki közelebb él az egyenlítőhöz annál az ideális szög kisebb, aki közelebb él valamelyik sarkkörhöz, annál nagyobb. Ez a napfény beesési szögének köszönhető, ugyanis az ideális az lenne, ha a napfény merőlegesen érné a napelemeket.

Szerencsére kis hazánkban a tetők többsége 35-45 fok közötti dőlésszögű, ami az optimális értéknek pont megfelelő.

Furcsa módon a lapostető egyáltalán nem ideális, hogy arra fektetve napelemeket szereljünk. Ugyanis a nap még délben sem süt pont a fejünk fölött, hogy merőleges legyen a besugárzási szög. Ezért aztán a lapostetőkre speciális fémszerkezetet kell terveztetni, ahol viszont már könnyedén meghatározhatjuk az adott helyen lévő ideális dőlésszöget, és így gyártatjuk le a tartószerkezetet.

  


Mi az az inverter és miért létfontosságú napelem rendszer telepítés során? 

Az inverter a napelem rendszer lelke. Az napelem inverter elsődleges célja a napelem panelek által megtermelt egyenáram (DC) átalakítása a háztartási berendezések számára használható váltóárammá (AC). Az napelem inverter bekötése tehát elengedhetetlen része annak a rendszernek, mellyel otthonunkat zöld energiával látjuk el.

Jellemzően az inverter teljesítménye arányos az árával, ezért a nagyobb teljesítményű inverter drágább. Érdemes azonban a napelem rendszer telepítéshez a szükségesnél nagyobb teljesítményű invertert választani, mert ez a későbbi rendszerbővítés esetén jelentős többletköltségeket spórolhat nekünk. 

A Profi Greentech teljes körű ügyintézésének köszönhetően mindössze néhány lépés, hogy neked is saját napelemrendszered legyen!