Profi Kisokos

Mi a legújabb napelemes trend? Milyen újítás várható 2021-ben a napelemes piacon?


Az alábbi Profi Greentech Kisokos írásunkban összeszedtük azokat a napelemekkel kapcsolatos fejlesztéseket, technológiákat amelyek választ adhatnak jónéhány kérdésünkre, megmutathatják mit tartogat a jelen és a jövő.

KÍVÁNCSI VAGY A JELENLEGI LEGFRISSEBB NAPELEM TRENDEKRE?
 

PERC technológia
(Passivated Emitter and Rear Contact)

A PERC egy új technológia, ami eltér a hagyományos napelemektől. Hogy megértsük, tudnunk kell, hogy épül fel egy napelem cella. A cella közepén egy nagyon vékony szilícium réteg helyezkedik el, amit egy fém érintkező alulról és egy speciális edzett üveg felülről fog körbe.

A PERC technológia lényege, hogy a cella alsó részén egy úgynevezett dielektromos passziváló réteg helyezkedik el a fémben, ami visszaveri a hasznosítatlanul áthaladó napfény egy részét és visszavezeti azt az áramtermelés folyamatába. Ezt még egy továbbfejlesztett reflexiócsökkentő felső réteggel is kiegészítik, ami még jobban növeli a panel hatékonyságát. Ezeknek a fejlesztéseknek hála a PERC panelek az emberi szem számára láthatatlan, hőként érzékelt infravörös sugárzást is képesek hasznosítani: leegyszerűsítve, a hő egy részét is képes elektromos árammá alakítani.

Ilyen napelem például az általunk is forgalmazott Hyundai 470Wp-s napelem

BiFacial
("kétoldalas" vagy "kétoldalú”) napelem

Mielőtt megijednénk ettől az elsőre bonyolultnak tűnő névtől, ezek a termékek is bátran a legjobb napelemek közé sorolhatók.

A technológia lényege, mint a nevéből is kiderül, hogy a napelem panel mindkét oldala képes áramot előállítani, persze ehhez fontos, hogy mindkét oldalát érje valamilyen formában a napsugárzás, ezért nem háztetőkre való. Viszont kiváló olyan helyekre, ahol a napból és közvetve a földről, vagy tereptárgyakról visszaverődve is éri napsugárzás: 

  • Teraszfedésnek
  • Kerítésnek
  • Napelemfarmhoz
  • Szaletlihez

Ha megfelelően van elhelyezve, akár 25-30% -kal több elektromos áramot állít elő mint egy hagyományos napelem.

Ilyen például az általunk is forgalmazott Német SolarWatt üveg-üveg panel

 

Félcellás napelem

Miért is nevezzük ezt a típust félcellásnak? 

Mivel fizikailag 2 egyenlő részre vannak felosztva a cellák, azaz el vannak felezve. 

Na de mi is a hasznunk ebből? 

Mivel az áramnak csak egy fele akkora cellán kell átfolynia, a panel kevésbé fog melegedni, és kisebb lesz az ellenállási veszteség is. Ebből következik, hogy a kevesebb hőterhelés miatt, kisebb az esély hot-spot-ok kialakulására, így hosszabb az élettartammal számolhatunk. Nem utolsó szempont az sem, hogy a panelek részleges árnyékolás esetén is képesek 50%-os teljesítményen működni.

 

Teljesítménynövekedés

Jelenleg a legmeghatározóbb trend a piacon, hogy a panelek teljesítményét rohamosan növelik anélkül, hogy maga a napelem sokkal nagyobb lenne. Egyes Hyundai napelemek már 470Wp-nál tartanak, de nem elképzelhetetlen a közeljövőben az 500Wp feletti teljesítmény is.

 

 

 

Ha kíváncsi vagy rá, hogy a te házadra mennyibe kerülne egy ilyen napelemes rendszer, kérj tőlünk ajánlatot 2 perc alatt 5 egyszerű lépésben! 
Kollégáink 1 órán belül elküldik számodra a kalkulációt!

PROFI ÁRAJÁNLAT KÉRÉS

Tekintsd meg mintacsomagjainkat:

Szeretnéd tudni, hogyan lesz napelem rendszered?

 

És hogy miért érdemes minket választani?

 Profik vagyunk! Teljes körű ügyintézést biztosítunk
 Csúcsminőségű Hyundai napelemekkel dolgozunk
 Okos és Hagyományos napelem rendszert is rendelhetsz nálunk
 Kiváló ár-érték arány, 10%-os tavaszi akciós árak
 Extra gyors beszerelést biztosítunk helyi csapatainkkal