Profi Kisokos

HOGYAN LESZ NAPELEM RENDSZERED - PROFIN?


HA SZERETNÉD LENULLÁZNI A VILLANYSZÁMLÁDAT, JÓ HELYEN JÁRSZ!

Nemcsak lenullázhatod jelenlegi villanyszámládat, de gondos tervezéssel akár előre fel is készülhetsz, hogy a közeljövőben esedékes elektromosáram igény növekedésedet, például elektromos autó töltés, újabb háztartási berendezések, stb. fedezni tudd számlafizetés nélkül.
 

A napelemes rendszer választásával Te is csökkenthedet a karbonlábnyomodat. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül dönthetsz a klímaváltozás ügyében, mert így a saját tevékenységeiddel kevésbé járulsz hozzá a globális felmelegedéshez.

Cégünk országosan szervez kulcsrakész napelem rendszer telepítéseket! A már megszokott minőséget garantáljuk gyors, gördülékeny ügyintézéssel, a beszerelést megbízható helyi csapattal biztosítva. Sőt! Gyorsan reagálunk bármilyen garanciális igény esetén is.

Szolgáltatásunk országosan elérhető, gyors online ajánlatkérő alkalmazásunknak köszönhetően rengeteg ajálatkérés érkezett hozzánk az ország különböző pontjairól.

Helyi beépítési csapattal dolgozunk az ország több pontján is: Budapest, Békéscsaba, Érd, Gyula, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Mohács, Orosháza, Pécs, Siófok, Szeged, Szigetvár.

 

Helyi csapatunk az ország bármely pontján rendelkezésedre áll.

Cégünk országosan szervez kulcsrakész napelem rendszer telepítéseket! A már megszokott minőséget garantáljuk gyors, gördülékeny ügyintézéssel, a beszerelést megbízható helyi csapattal biztosítva. Sőt! Gyorsan reagálunk bármilyen garanciális igény esetén is.

HA MINKET VÁLASZTASZ:

 PROFI szakemberekre bízod a telepítést sok száz megvalósított rendszer tapasztalatával

 Akár extra gyors betelepítést is választhatsz

 Mindvégig tartjuk veled a kapcsolatot, minden lépésről tájékoztatunk

 Kínálatunkban a LEGÚJABB technológiákból válogathatsz

 ÓRIÁSI raktárkészletünkből KIVÁLÓ ÁRAKAT és ÁRVÉDELMET kaphatsz

 Megszerezheted a LEGSZEBB MEGJELENÉST, a “Full Black” rendszert

PROFI ÁRAJÁNLAT KÉRÉS

 

CÉGÜNK EXKLUZÍV DISZTRIBÚTORI SZERZŐDÉSSEL RENDELKEZIK A MAGYAR PIACON A FRANCIA RECOM NAPELEMEK ÉS INVERTEREK, VALAMINT A FINN RAULI TARTÓSZERKEZETEK TERÜLETÉN

Miért jó ez?

  • Exkluzív szerződéseket csak a legkiválóbb cégeknek ajánlanak fel
  • A legjobb árat biztosítjuk ELSŐ KÉZBŐL
  • Közvetlen GYÁRI KAPCSOLATTAL rendelkezünk
  • Bármilyen garanciális igényt GYORSAN ki tudunk vizsgálni, meg tudunk oldani
 

Bennünk megbízhatsz. Már közel 25 éve több, mint 2 millió m2 tetőfelületet érintettünk. 


Napelem rendszer telepítés

Egy komplett napelem rendszer telepítéséhez szükséges idő több tényezőtől függ. Legfontosabb tényezők az igényelt rendszer teljesítménye és ez alapján a szükséges panelek mennyisége. A Profi Greentech napelem kivitelező csapata Rauli Easyclick tartószerkezettel szerelt rendszer esetén akár 1-2 nap alatt is végez a panelek telepítésével. Napelem rendszert szinte bárhova, bármilyen felületre lehet telepíteni, a helyszíni felmérés során derül ki, hogy az adott felület alkalmas-e.
A teljes folyamat engedélyeztetéssel és kivitelezéssel nagyjából 2 hónapot* vesz igénybe.
 
*átlagos átfutási idő, nagyban függ a szolgáltatók leterheltségétől

Mi előzi meg a napelem telepítést? 

Teljeskörű ügyintézésünk keretében igénybejelentést nyújtunk be a Te megbízásod alapján és a Te nevedben a napelem rendszered, hivatalos nevén a Háztartási Méretű Kiserőmű (HMK) kialakítására. Az áramszolgáltató által megküldött Műszaki Gazdasági Tájékoztató (MGT), valamint a helyszíni felmérés adatai alapján elkészítjük a csatlakozási dokumentumokat és a műszaki tervet, valamint végigvisszük a folyamatot egészen az áramszolgálatói jóváhagyásig. Ez körülbelül 2 hónapot vesz igénybe.
 

A kulcsrakész napelem telepítés lépésről lépésre

 


 

Kattints, és kérj ajánlatot profi kalkulátorunk segítségével!

PROFI ÁRAJÁNLAT KÉRÉS

 


MINDEN, AMIT A NAPELEM RENDSZERRŐL TUDNOD KELL

A napelem rendszer telepítés költségei

Milyen tényezők és mennyiben befolyásolják a napelemes rendszer telepítés költségeit?  - Egy napelem rendszer ára több tényezőtől is függ, melyek a telepítés költségével nincsenek összefüggésben, ezek a tényezők a felhasznált elemek, az inverter, a napelem panelek és a tartószerkezet ára.
 
A végső árat ezeken felül a felszerelés határozza meg, ez a munka összetettségétől függ.
Felhasznált elemek tekintetében a hosszú megtérülést szem előtt tartva érdemes a jobb minőségű termékeket választani az olcsóbbakkal szemben. Végső, pontos árat minden esetben egyedi ajánlatkérés után lehet meghatározni. 
 

Hogyan számít a ház tájolása és a tető dőlésszöge a napelemrendszer ideális megtervezésénél?

  • A déli fekvés a legtökéletesebb, hiszen ilyenkor napkeltétől napnyugtáig éri napsugárzás a paneleket, ráadásul ez a leghosszabb ideig a legnagyobb szögből érkezik. 
  • Természetesen a délkeleti, és a délnyugati tájolás is nagyon jó hatásfokkal működik. Itt körülbelül 10%-kal termel kevesebbet mint a déli.
  • A keleti vagy nyugati tájolás is teljes mértékben megfelelő egy napelem rendszer telepítéséhez, itt körülbelül 20% veszteséggel számolhatunk egy déli tájoláshoz képest.
  • Az északi tájolású tető viszont legalább 30%-hatásfok romlással működik, így befektetésünk akár háromszor annyi időbe is telhet, hogy megtérüljön, így ezt nem javasoljuk. Viszont kivitelezhető ez a forma is, ha nincs más lehetőség, és szeretnénk ökológiai lábnyomunkat csökkenteni.

 

Természetesen, tetőnk egynél több oldalára is tehetünk paneleket, ami jelentősen növelheti a hatékonyságot. Példaként, egy kelet-nyugat felé néző tetőnél érdemes mindkét oldalra paneleket tenni, hogy egész nap érje azokat a napsugárzás.
 
Ha egy középértékkel számolunk, azaz nem az ideális déli fekvésű tetőt vesszük figyelembe, hanem például egy DNy-i vagy DK-it akkor is 9-13 év alatt megtérül a befektetett összeg. Ideális fekvés esetén ez még rövidebb idő is lehet!
 

A tető dőlésszöge is jelentős befolyásoló tényező a hatékonyságot illetően. Na de miért?

Magyarországon a leginkább megfelelő dőlésszög a 35 fok. Ez a bolygón való elhelyezkedésünknek köszönhető. Aki közelebb él az egyenlítőhöz annál az ideális szög kisebb, aki közelebb él valamelyik sarkkörhöz, annál nagyobb. Ez a napfény beesési szögének köszönhető, ugyanis az ideális az lenne, ha a napfény merőlegesen érné a napelemeket.
 
Szerencsére kis hazánkban a tetők többsége 35-45 fok közötti dőlésszögű, ami az optimális értéknek pont megfelelő.
 
Furcsa módon a lapostető egyáltalán nem ideális, hogy arra fektetve napelemeket szereljünk. Ugyanis a nap még délben sem süt pont a fejünk fölött, hogy merőleges legyen a besugárzási szög. Ezért aztán a lapostetőkre speciális fémszerkezetet kell terveztetni, ahol viszont már könnyedén meghatározhatjuk az adott helyen lévő ideális dőlésszöget, és így gyártatjuk le a tartószerkezetet.
 
 

Mi az az inverter és miért létfontosságú napelem rendszer telepítés során? 

Az inverter a napelem rendszer lelke. Az napelem inverter elsődleges célja a napelem panelek által megtermelt egyenáram (DC) átalakítása a háztartási berendezések számára használható váltóárammá (AC). Az napelem inverter bekötése tehát elengedhetetlen része annak a rendszernek, mellyel otthonunkat zöld energiával látjuk el.

Jellemzően az inverter teljesítménye arányos az árával, ezért a nagyobb teljesítményű inverter drágább. Érdemes azonban a napelem rendszer telepítéshez a szükségesnél nagyobb teljesítményű invertert választani, mert ez a későbbi rendszerbővítés esetén jelentős többletköltségeket spórolhat nekünk. 

 

A Profi Greentech teljes körű ügyintézésének köszönhetően mindössze néhány lépés, hogy neked is saját napelemrendszered legyen!